Patrik Gunnarsson Juhlin
 

Patrik Gunnarsson Juhlin

Utbildad vid det två-åriga skådespelarprogrammet på Kulturama Vuxenutbildning (2017-2019)

Vilket är ditt bästa teaterminne?
Hotel Strindberg hette en föreställning som gick under Bergman-festivalen 2018. Det var fyra timmars tysk teater och jag kan ungefär tre ord på tyska men ändå påverkade den mig starkt. Det var verkligen att uppleva scenkonst på ett emotionellt plan.
Nu tänker jag också på häromveckan när jag var på en föreställning inne i en evakueringslägenhet. Jag satt i fönsterbläcket och hade Hötorgets liv och rörelse bakom mig medan det pågick fullständigt fokus på ”scenen”, det var en mäktig grej.

Vilken är din drömroll?
Tänk att få stå på scen och brottas med de verkligt stora besluten i en grekisk tragedi! Där hur man än handlar så går allt åt helvete, typ Kreon i Antigone. Men annars exempelvis Konungaflickan i Dissekering av ett snöfall eller i princip vad som helst av Stridsberg.

Vilken är din favorit-dramatiker?
Ledtråd: se senaste meningen.

Har du någonsin fått en black out på scen?

 När jag gjorde Niklas i Lisa Langseths Klimax var det en monolog som jag hade väldigt svårt för. Fuckade upp den flera gånger och var nog nära på att irra bort mig helt någon gång men nä, inte någon riktig blackout… Inte på senare tid i alla fall. Fast det känns som att jag fått en total black out nån gång också.. Har väl förträngt det.
Sex snabba med Patrik


Hund eller katt?

Hund
Tacos eller pizza?
Pizza
Midsommar eller nyår?
Midsommar
Öl eller vin?
Öl
Musikal eller opera?
Musikal
Känd för skönhet eller intelligens?
Skönhet

BILDER