Martina Alriksson
 

Martina Alriksson

Martina är utbildad vid The Neighborhood Playhouse, school of theatre, i New York. Hon har även gått Fridhems folkhögskola, Stockholms Elementära Teaterskola (S.E.T) och Katrinebergs folkhögskola. Hon har även medverkat i flera kortfilmer och haft mindre roller i tv-serier som bl.a Enkelstöten, Agenterna och Syrror.

Vilket är ditt bästa teaterminne?

När jag såg ”Personer, platser och saker” på Stadsteatern i Stockholm. Jag hade inte gått på teater på länge och en kompis frågade om jag ville följa med och utan förväntningar såg jag det bästa jag sett på väldigt länge. Huvudrollen var så bra att jag letade upp henne på facebook som ett riktigt fan för att skriva hur bra hon var.
Vilken är din drömroll?
Har flera men om jag ska välja två så är det Medea i Medealand av Sara Stridsberg och Marjorie i Extremities av William Mastrosimone.
Vilken är din favorit-dramatiker?
Sara Stridsberg
Har du någonsin fått en black out på scen?
Inte på scen vad jag kommer ihåg men minns mycket väl när jag första gången sökte till Fridhems folkhögskola när jag var 19 år och stod framför juryn och inte fick fram ett enda ord ur monologen och fick säga ”text” inför varje rad. Minns att jag kände mig värdelös men jag fick revansch senare när jag kom in.


Sex snabba med Martina


Hund eller katt?

Katt
Tacos eller pizza?
Pizza
Midsommar eller nyår?
Midsommar
Öl eller vin?
Vin
Musikal eller opera?
Musikal
Känd för skönhet eller intelligens?
Skönhet

BILDER