malin gustafsson

Malin Gustafsson
 

Malin Gustafsson

Utbildad vid Stockholms Elementära Teaterskola (S.E.T.). 

Vilket är ditt bästa teaterminne?

När jag såg frigruppen 123 Schtunk för första gången. Jag var omkring 10 år gammal och gick med min mamma på deras minst sagt liberalt tolkade uppsättning av Shakespeares Kung Lear. Tidigare hade jag bara sett dem inspelat och jag var helt lyrisk över att få se dem live för första gången. Jag hade aldrig sett teater som deras förut, där en improviserade och tog sig såna friheter med manuset – bara för att skådespelaren kände för det. Det var fantastiskt och jag ser fortfarande till att se ”Schtunk” varje sommar.


Vilken är din drömroll?
Det här med drömroller är ett svårt koncept. Ofta kan en tänka att en skulle älska att göra en viss roll eller att en skulle göra någon väldigt bra, men sen visar sig en helt annan karaktär vara den som söker sig till en. Någon som en aldrig hade upptäckt om en fick välja själv. En gång gjorde jag en scen ur Kristina Lugns Nattorienterarna där jag spelade Bricken. Henne blev jag verkligen kär i och hade gärna utforskat vidare och satt upp hela pjäsen.


Vilken är din favorit-dramatiker?
Otroligt svårt att säga en, men Kristina Lugn älskar jag verkligen! Hon tycks så enkelt blanda det djupa med det som är vardagligt och har hög igenkänningsfaktor. Sen om en ska vara lite gammaldags måste jag erkänna att jag även är lite svag för Molière. De pjäser han skrivit är så underbart tragikomiska och återspeglar mänskligheten på ett unikt vitsigt sätt.

Har du någonsin fått en black out på scen?

Inte som jag kommer ihåg, haha.Sex snabba med Malin


Hund eller katt?

Hund
Tacos eller pizza?
Burgare!!
Midsommar eller nyår?
Midsommar
Öl eller vin?
Vin
Musikal eller opera?

Omöjligt att avgöra, tyvärr
Känd för skönhet eller intelligens?

... både och?